Konjički klub Pegasos – organizator Prvenstva Grada Sarajeva

Konjički klub Pegasos – organizator Prvenstva Grada Sarajeva

S ponosom vas obavještavamo da će Konjički klub “Pegasos” biti domaćin Prvenstva Grada Sarajeva 2024. i 1. kolo KUP-a Bosne i Hercegovine u dresurnom jahanju. Ovaj događaj će se održati pod pokroviteljstvom Saveza konjičkih organizacija Bosne i Hercegovine, 1. juna 2024. godine u Konjičko rekreativnom centru “Pegasos”, s početkom u 10:30 sati.

Dresurno jahanje je olimpijska disciplina koja zahtijeva visoki nivo preciznosti, kontrole i harmonije između konja i jahača. Takmičari izvode unaprijed određene figure u areni, prikazujući sklad, fleksibilnost, i poslušnost konja. Sudije ocjenjuju performanse na osnovu tačnosti izvedbe, elegancije i međusobne komunikacije jahača i konja. Takmičari moraju demonstrirati izuzetnu vještinu jahanja i duboko razumijevanje konja. Sudije ocjenjuju svaki pokret prema strogim standardima, uzimajući u obzir tehničku preciznost, fluidnost i ukupnu prezentaciju.

Detalji Takmičenja:
Datum: 1. juni 2024.
Vrijeme početka: 10:30
Lokacija: Konjičko rekreativni centar “Pegasos”, Biočki put bb Sarajevo

Pozivamo sve ljubitelje konjičkog sporta da nam se pridruže i podrže takmičare koji će se takmičiti za prestižne titule. Očekuje nas dan ispunjen elegancijom, sportskim duhom i vrhunskim dresurnim performansama.

Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom uživanju u ovom izuzetnom sportskom događaju!

Sponzori takmičenja: