Esther C. Walburg

Esther C. Walburg

Instruktorica Unlimited kampa

Esther je certificirana učiteljica specijalizirana za rani odgoj. Živjela je u mnogim zemljama i konačno se odlučila skrasiti u onoj s hranom koja joj se najviše sviđa. Najviše voli knjige, umjetnost i korištenje knjiga i rukotvorina za podučavanje svojih učenika. Osim engleskog jezika, predaje i glumu i voli kreirati kostime i rekvizite za glumačke radionice i pozorišne predstave.

Neki od najvažnijih radionica koje je Esther dizajnirala za djecu na Unlimited kampovima uključuju: potpuno prilagođenu “escape room” koja se u potpunosti sastoji od zagonetki na temu konja, konstrukciju Da Vincijevog mosta u prirodnoj veličini bez ikakvih eksera, užadi ili pričvršćivača i “Native American Summer” sa teepee šatorom u prirodnoj veličini koji su izradila i ukrasila djeca, ručno rađenim hvatačima snova, kostimima i autentičnim igrama.

Esther je zadužena za svakodnevnu dobrobit djece tokom kampova i uvijek ima pri ruci igricu, knjigu, uho za slušanje, rame za plakanje ili par ruku od pomoći, ovisno o tome što situacija zahtijeva.