Senada P. Muratović

Senada P. Muratović

Osnivač i koordinator sportsko-terapijskih programa

Senadini počeci edukacije u konjičkim sportovima vezani su za fondaciju Zemlja prijateljstva i mira. Nakon par godina odlazi na višegodišnji staž u SAD gdje i stiče premium certifikaciju za registriranog instruktora terapijskog jahanja dobijenu od PATH International (Professional Association of Therapeutic Horsemanship International). Radom sa paraolimpijskim jahačima Pensilvanije stiče licencu za trenera konjičkih paraolimpijskih igara.

Opšte konjičko znanje stekla je radom i stažom u vrhunskim jahačkim centrima u Pensilvaniji od kojih posebno izdvaja one u štali zvučnog Buce Davidsona i Marie Jakubaskou kroz koje i dobiva obuku od American Horsemanship Safety Organization.

Zahvaljujući svom radu u Questu, terapijskoj oazi u Pensilvaniji i radu sa izvanrednim trenerom Sam Brownom, uživa u obuci posebne metode treninga konja natural horsemanship koja korisni potpuno prirodan pristup radu sa konjima i pruža mogućnost treniranja životinja sa ciljem maksimalne sigurnosti. Univerzitetska diploma poznavanja psihologije konja (Horse behaviour and psychology) i Stable and Horse Management zaokružuje znanje potrebno za uspješno vođenje i implementiranje jahačkih programa.

Senada je zadužena za trening konja u centru i njihova tačka stabilnosti. Vrlo često će joj konj u sred časa prići na porciju maženja. Njen pristup konjima je psihološki i potpuno prirodan. Kroz časove sa Senadom, učiti ćete mnogo o psihologiji konja, prirodnim instiktima i potrebama te načinima komunikacije. Sve to pomoći će vam da bolje razumijete konje i postanete efikasniji u svom radu sa njima.