Tanja Đozo

Tanja Đozo

Osnivač i kooridnator rekreativnih programa

Ekonomistica, vrhunska sportistkinja, trenerica karatea i plivanja. Osnivač je sportsko-planinarskog društva NO LIMIT i član Gorske službe spašavanja. Dugogodišnje planinarsko iskustvo zaokružila je odlaskom u Francusku gdje je kroz obuku sa još 20 spasioca iz Europe i Amerike, stekla zvanje Spasioca GRIMP tehnika iz vertikalnih i opasnih sredina. Od 2008. je spasioc iz vode, a godinu kasnije i licencirani instruktor planinarskih vodiča.

Sa jahanjem se upoznala u fondaciji Zemlja prijateljstva i mira, a svoje znanje nadopunila kratkim boravkom u SAD i obukom u Natural horsemanship treningu te iskustvom kroz rad i trening Pegasos konja.

Tanja je vitalni dio Pegasos-a i najistaknutiji “all-rounder”, sposobna za rad sa konjima jednako dobro kao sa jahačima. Najčešće ćete je čuti preko telefona dok zakazujete termin ili vidjeti u jahalištu pri radu sa početnicima i polaznicima škole jahanja. Jahači koji traže temeljitost, smirenost i jednostavnost pri učenju ističu Tanju kao omiljenog instruktora.