Selver Ajrulahi

Selver Ajrulahi

Instruktor na Unlimited kampovima

Višegodišnji gorski spasilac, instruktor skijanja, alpinizma i spašavanja sa međunarodnim licencama i mnogo iskustva u radu sa svim uzrastima. Već je dugi niz godina lider u raznim sportsko – rekreativnim programima koji se odvijaju u planini i veliki je oslonac i izvor sigurnosti svim učesnicima naših programa.

Visoka fizička spremnost, iskustvo, odgovoran, autoritativan stav prema sebi i drugima dovelo je do toga da se svi osjećaju sigurno kada je Selver u blizini. Ova osobina, mnogo je važna tokom mnogih sportskih aktivnosti, a posebno onih koje se tiču prevrtljive planine koja zahtjeva naše poštovanje! Sigurni putevi, orijentacija u vremenu i prostoru, jestive i nejestive biljke, ćud planine i prirode, kultura planinara, metode preživljavanja, sigurnosne mjere, obavezna oprema i pravila ponašanja u planini samo su dio stvari koje svi učimo od ovog velikog čovjeka.

Važno je istaći da je Selver penzionisano vojno lice koje svoj posao radi iz čiste ljubavi prema prirodi i čovjeku i time nam svima služi na čast!